? Jakab megkérdezte Orbántól, hogy „minek nevezzelek”, de megint kikapcsolták a mikrofonját

Hétfőn ismét válaszolnia kellett Orbán Viktor az ellenzéki képviselők azonnali kérdéseire, így várható volt, hogy megint balhé lesz a Tisztelt Házban.

Börtönválogatott

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje azonnali kérdésében arra emlékeztette Orbán Viktort, hogy egyetlen szóért, a ficsúrért 10 millió forintra megbüntették őt.

Arra volt kíváncsi, hogy melyek azok a szavak, amelyek kimondásáért büntetés jár.

„Ön hogyan nevezné azokat a politikusokat, akik közpénzből rázzák a rongyot, hogyan nevezné a női  luxustáskát szerelmesét, Rogán Antalt, vagy hogyan nevezné Kövér Lászlót, aki a válság alatt 135 millió forintért vesz 8 darab szőnyeget, vagy hogyan nevezné Boldog Istvánt, aki a hírek szerint kenőpénzből ment Bécsbe, luxusöltönyeket vásárolni, vagy honnan nevezné azokat a kormánytagokat, akik azt hazudják, hogy bérből és fizetésből élnek, de közben luxusrepülőgéppel járnak a meccsre, mint Ön. Hogy nevezné, utcai harcosnak?”

– kérdezte Jakab Orbántól.

Mire fel ennyire sértődősek? – értetlenkedett a Jobbik elnöke, felidézve többek között azt, hogy a szavazóikat mosléknak, a munkásokat prolinak nevezték. Szólítsam magukat mókuskának? – kérdezte.

„Egy kérdésem maradt, Petőfi után szabadon: minek nevezzelek?”

– zárta felszólalását.

Orbán Viktor válaszában Jakab Pétert komédiásnak nevezte, és azt állította, hogy havonta 6 millió forintba kerül ez az adófizetőknek – de ez egy korábbi hazugságon alapszik, amelyet már cáfolt a Jobbik, így hiába mondta most is Orbán, hogy Jakabnak van sofőre, de ez nem igaz.

Jakab Péter viszont válaszában újra feltette a kérdést, hogy szólíthatjuk a miniszterelnököt.

„Egyezzünk ki a tolvajban!”

– szögezte le. Felidézte, a KSH szerint 16 millió megtakarítással kellene rendelkezni a magyar családoknak, de azt ellopták. A levezető elnök, Latorcai János itt megszakította a Jobbik elnökét, mert szerint ennek a kijelentésnek nincsen jogi alapja.

Miután Jakab Péter visszakapta a szót, arról beszélt, hogy korábban már elmondta, ennyi bűnöző előtt nem beszélt korábban, mint a Parlamentben, és szerinte a kormánypártokból „kijönne a komplett magyar börtönválogatott” is. Jakab Péter hozzátette, szurkolnék is maguknak egy ilyen sállal… – de itt megint kikapcsolták a mikrofonját.

Orbán Viktor viszont válaszában arról beszélt, hogy a Jobbik a legkorruptabb magyar párt – ami még azonnali kérdések órájában is egy jókora hazugság.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink