Lázár kiteregette a Fidesz szennyesét

Lázár János leleplezte a Fidesz hazugságait, legutóbb a megígért egyéni nyugdíjszámlák ügyéről rántotta le a leplet – írta közleményében Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke. 

A Fidesz 3000 milliárdos nyugdíjvagyont nyúlt le bármiféle következmény nélkül, és közben azt hangoztatta, hogy aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája – írja a közlemény. Azonban a miniszter elárulta, hogy nem lesz klasszikus egyéni számla, és a társadalombiztosítási rendszerben nem is lehet elvárni a befizetések nyilvántartását. Véleménye szerint a Jobbik már 2010-ben szemfényvesztésnek tartotta a kormány akkori nyilatkozatait, ami most be is igazolódott.

A Jobbik alapvetése 2010 óta az, hogy az egyének jövendő nyugdíját sokkal erőteljesebben kéne kötni az általuk befizetett nyugdíjjárulékokhoz, és az egyéni nyugdíjszámla bevezetése lehetővé tenné, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mekkora nyugdíjra jogosult. A Jobbikos politikus szerint ők, a Fidesszel ellentétben, következetesen képviselik álláspontjaikat, amely az emberek számára biztonságot és kiszámíthatóságot biztosítana.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink