,,Lázár nem bír a vérével”

Kövér László felvetésére Lázár János volt az egyik napirendi pont a Fidesz legutóbbi elnökségi ülésén. Egyes források szerint Orbánnak elege van a Miniszterelnökséget vezető miniszterből, aki a fejére nőtt az utóbbi években és még őt is nyíltan kritizálja. Az elnökségi ülésen nem hoztak döntést Lázár sorsával kapcsolatban.

Téma volt, hogy a miniszter miért beszél cinikusan, ironikusan a pártról és vezetőiről, akár Orbán Viktorról is. A miniszterelnöknek nem tetszik, hogy embere néha helyette dönt – lehetett olvasni országos portálokon.

Kövér László szerint megengedhetetlen, hogy Lázár és Giró-Szász András volt államtitkár széthúzást kelt a párton belül azzal, hogy mindenkinek nekimegy. Tavaly decemberben Lázár a párt veteránjainak való üzengetéssel indította el a korábban elképzelhetetlen beszólássorozatot. Akkor arra utalt, hogy a Kövérhez és Pokorni Zoltánhoz hasonló nagy öregek képtelenek elviselni, hogy háttérbe szorultak, és ők állnak az őt, Habony Árpádot, Rogán Antalt, illetve Giró-Szász Andrást érintő botrányok mögött.

Orbán szerint valóban nem helyes Lázár viselkedése, de közben eleget dolgozik. Legutóbb azonban már Orbán is hajlott Kövér kritikáira: megjegyezte, kezdi zavarni, hogy Lázár “nem bír a vérével”, és még őt is támadja.

Orbánnak szóló kritikának lehet értelmezni, hogy áprilisban Lázár a parlamentben azt mondta, hogy “az állami pénznek semmi keresnivalója a profi sport finanszírozásában”, az október 1-jei kormányinfón pedig azzal csipkelődött, hogy ebben az országban a focihoz mindenki ért, aminek számos kormányzati intézkedésben látni a nyomát.

Ugyanazon a sajtótájékoztatón Giró-Szász is kritizálta Gulyás Gergelyt, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét is. A tapasztalatlanság és a tudáshiány együtt siralmas, főleg akkor, ha az átlátóképesség hiányával párosul – reagált Giró-Szász Gulyás korábbi bíráló nyilatkozatára.

Kérdés, hogy ha Lázár János veszít hatalmából, az milyen következményekkel jár a térségnek. Várjuk az ügy folytatását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Jobbik benyújtotta az áfamentességet célzó javaslatát

A Jobbik frakciója a kora délutáni órákban jelezte, nem vesz részt Orbán Viktor miniszterelnöki beiktatásán, ahelyett a drágulás megfékezését kívánják határozati javaslatukkal elérni. Jakab Péter, az ellenzéki párt elnöke bejelentette, beadták a javaslatot, miszerint legyenek áfamentesek az alapvető élelmiszerek.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink