Mi az a Patreon?

Patreon mára a világ egyik legnépszerűbb közösségi finanszírozási oldalává vált. Zenészek, művészek, a média szereplői egyaránt használják.

Itt havi fix összegű támogatásra és egyszeri adományra is lehetőség van. Viszont bármelyik megoldás mellett dönt, mindig csak a következő hónap elején vonják le a számlájáról az összeget. Fizetni Paypallal és bankkártyával is lehet.

A felület angol nyelvű, az összegek pedig dollárban vannak megadva, de magyar bankszámlával is működik, a bank átváltja a pénzt, Öntől pedig forintban vonja le az áfával megnövelt összeget.

 

Így tud támogatást küldeni:

Ha még nem regisztrált a Patreonon, miután felkereste a https://www.patreon.com/mcsipos oldalt, kattintson a kiválasztott összegre! Ezután egy egyszerű regisztráció következik, amihez egy név, e-mail cím és egy jelszó megadása szükséges. Ezt követően egy olyan oldalra jut, ahol a jobb felső sarokban látja az Ön által kiválasztott adományt, alatta pedig az utána fizetendő áfát és ezek összegét. Ennyi dollárt fog levonni majd a következő hónap elején a rendszer a számlájáról. A jobb alsó sarokban választhat, hogy bankkártyával, vagy Paypallal fizet. Miután kiválasztotta, már csak meg kell adnia fizetési adatait, utána pedig lezárni a tranzakciót (Confirm vagy Pay with card).

Ha rendszeresen szeretné utalni ezt az összeget, akkor legközelebb akkor lesz dolga, amikor le akarja állítani a fizetést. Ha egyszeri adományt szeretett volna, akkor a következő hónap közepén lépjen be a fiókjába, és szüntesse meg a rendszeres utalást. Ezt úgy tudja megtenni, hogy a jobb felső sarokban lévő rókára viszi az egeret és a legördülő menüben rákattint a Your Memberships menüpontra (ha az összeget módosítaná, ugyanezeket a lépéseket kell követnie).

Ekkor megjelenik egy oldal, ahol láthatja, hogy kiknek fizet és mekkora összeget. Nyomjon az Edit gombra, majd a jobb alsó sarokban az Edit or cancel paymentre. Ha le akarja mondani az adott havi támogatást, akkor válassza annál a tételnél a Cancel your paymentet kétszer.

Ha változtatna az összegen, akkor nyomjon arra, hogy View tiers, majd válassza ki az összeget és nyomja meg az Update gombot!

Harmadik félhez nem jutnak ki a támogatók adatai, sőt, a támogatott is csak a tetszőlegesen megadott e-mail címeket és neveket látja. A bankja pedig csak annyit, hogy a Patreonnak fizetett, de azt nem, hogy ki a kedvezményezett.

Ha kérdése lenne, írjon a szerkesztoseg@mcsipos.hu e-mail címre!

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…