Mindössze 5 millió forintja van a városnak a Hagymafesztiválra

A fideszes városvezetés kevés pozitívuma közül az egyik, hogy a Hagymafesztivál remekül meg van szervezve, a színvonala évről évre egyre magasabb. Idén a tervezett 20 millió forint helyett viszont csak 5 millió van rá, de a Kiskaska kézműves piac költségeit is visszafogták, az adventi programok kiadásait pedig felfüggesztették szeptember 30-ig.

Mint arról már több cikkben beszámoltunk, a testületi többség úgy fogadta el a város költségvetését a múlt heti rendkívüli ülésen, hogy az önként vállalt feladatok kifizetését felfüggesztik szeptember 30-ig, illetve ha az adóbevételek ténylegesen megérkeztek az önkormányzat számlájára.

Készül egy költségvetési rendeletmódosítás, aminek tervezési sorain egy csökkentett összeg szerepel. Itt megtalálhatjuk a Hagymafesztivált (20 millió helyett 5 millió forint) és a Kiskaska kézműves piacot is (3,5 millió helyett 1,5 millió).

Legutóbb, 2019 szeptemberében fellépett többek között az USNK, a Leander, az Irie Maffia, a Soulwave és a Quimby. Feltehetőleg idén kevesebb fellépővel, programmal számolhatunk a Hagymafesztiválon – akárcsak a Kiskaska kézműves piacon. 2019-ben utóbbin fellépett Radics Gigi és az Unique együttes is.

Az adventi programokra 3 millió 756 ezer forint van, ennek a kifizetése a felfüggesztett ,,kategóriába” került, azaz, csak az őszi adófeltöltések után válhat biztossá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada rossznak látja a hazai gazdasági helyzetet

Globális szinten az inflációt tartják a legaggasztóbb problémának az emberek, hazánkban pedig az átlag feletti a pénzromlás miatti aggodalom – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A hvg.hu azt írja, a Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című nemzetközi kutatás alapján a jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta, hogy jó, a többiek, 67 százalékuk rossznak látja azt az országban.

Tovább »

A nap idézete

39 éve hunyt el Romhányi József magyar író, költő, műfordító, érdemes művész.

Tovább »

Nincs meglepetés: Mészáros Lőrincékhez kerül az autópálya koncesszió

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre – jelentette be pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát miniszter az eljárás eredményét. Ez az a konzorcium, amiben Mészáros Lőrincnek is érdekeltsége van.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

VIDÉKVELED Konferencia Makóról

2022. május 6-7-én második alkalommal is VIDÉKVELED Konferencia. A konferencia ezúttal is hibrid formában kerül megrendezésre, a május 6-án Makón élőben rögzített előadásokat az online konferenciára regisztráló közönség május 7-től éri el az interneten. A program társrendezvénye, a VIDÉKVELED Fesztivál a járványidőszak után, 2023-ban várja majd újra az érdeklődőket.

Tovább olvasom »