Nem lehet vadászni a migránsok miatt

A Kormány elrendelte Csongrád megye területén is a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Ezzel összefüggésben a Rendőrség és a Honvédség erői Csongrád megye teljes szerb-román határszakaszán folyamatos műszaki munkálatokat és járőrtevékenységet végeznek. 

A térségben bármikor megjelenhetnek az illegális migránsok kisebb-nagyobb csoportjai, ezért a Belügyminisztérium Központi Operatív Törzs kérelmére a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint Vadászati Hatóság, teljes körű vadászati tilalmat rendel el a Magyar Államhatártól számított 5 km-es területet érintően, az E373-F170 terjedő magyar-szerb, valamint F170-B52-ig terjedő magyar-román határjelekig.

A határozat a Csongrád megyében nyilvántartott vadászatra jogosultak vadászterületén, szeptember 30-án 17.00 órától visszavonásáig, vagy további intézkedésig érvényes.

(fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink