Újabb gépkocsikat foglaltak le a rendőrök Röszkén

Egy Audi alvázszámát átírták, egy kölcsönzött Volkswagent engedély nélkül akartak kivinni a schengeni övezetből.

Egy albán férfi jelentkezett kilépésre az országból 2015. október 30-án 16 óra 30 perckor Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy albán honosságú Audi A4 Cabrio típusú személyautóval. A határrendészek az ellenőrzés során megállapították, hogy a jármű alvázszámát meghamisították. Az eredeti alvázszám adattári ellenőrzése során kiderült, hogy az autót az olasz hatóságok lopás miatt körözik.

A rendőrök a gépkocsit lefoglalták és a sofőrt előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Az albán állampolgár ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Fél órával később egy német honosságú bérautót tartóztattak fel a határrendészek Röszkén. A Volkswagen Sharan vezetőjeként egy holland férfi jelentkezett kilépésre az országból. A rendőrök az ellenőrzés során felvették a kapcsolatot a bérbeadó cég képviselőjével. Az ügyintéző arról tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy a sofőr engedély nélkül akarta kivinni a járművet a schengeni övezetből. A tulajdonos képviselője ezért értesítette a német hatóságokat, akik azonnal elrendelték a gépkocsi körözését és a nyomozók lefoglalták az autót.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Iroda felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő hatósággal.

06706104

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink