? A migránsokról és a Honvéd-projektről Sánta fórumán

Kevés érdeklődő előtt tartott utcafórumot Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő (mindkettő Fidesz). Legtöbb szó a Honvéd városrész felújítását célzó projektről esett, de megtudhattuk azt is, hogy marad Makó a makóiaké.

A polgármester először a minden makói postaládába eljuttatott szórólapot ismertette. Szerinte a májusi európai parlamenti választások tétje az, hogy a bevándorlást segítő, vagy ellenző képviselők jutnak-e be (érdekes, a tavaly tavaszi parlamenti kampányban is pont ezzel riogatott a Fidesz – a szerk.).

Beszélt a hármas körzet legnagyobb beruházásáról, a Honvéd-projektről is. Kifejtette: elkészült az önkormányzai lakások felújítása, felszámolták az illegális szemétlerakókat, a kaláka-programban 80 magánházon végeztek el kisebb felújításokat. A közösségi épület új helyszínre került, ezért át kellett tervezni – ez némi csúszást jelent. Folyamatban vannak az üres telkek hasznosításához kapcsolódó egyeztetések és zajlik 14 utca megújítása.

Jelenleg közműveket cserélnek, ezért tűnhet úgy, hogy áll a munka. Tószegi Tamás, a kivitelező DÉLÚT Kft. projektvezetője elárulta, augusztus végére tervezték a befejezést, de ilyen ütemben július végére kész lehetnek. Összesen 3.400 méter utat újítanak fel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink