Titkolná a szegedi bíróság, hány helyreigazítási per indult a megyei propagandalapok ellen

Gond nélkül terjesztenek valótlanságokat, majd azt nagy ritkán, csendben helyreigazítják. De, hogy mindezt hányszor teszik meg a Csongrád megyei propagandalapok, nem tudni, a Szegedi Törvényszék szerint az személyes adat – írja az Átlátszó.

Az oknyomozó portál felidézte, a Lázár János köreibe került hódmezővásárhelyi promenad.hu portál előbb a Márki-Zay Pétert támogató Szabó családról, majd az Egyed családról írt, mint ,,rejtőzködő milliomos”. Végül mindkét cikk helyreigazítással ért véget.

A szegedma.hu 2017-ben folyamatosan közölte a Czeglédy Csabáról szóló kormányközeli híreket, majd azokat helyreigazította. A Botka László állítólagos hamis vagyonbevallásáról szóló írás sem állta ki a valóság próbáját.

A legemlékezetesebb mégis az, hogy Kapitány Gergelyt, a szegedma.hu főszerkesztőjét, első fokon két év próbára bocsátotta a bíróság, miután a portál megjelentetett egy hamis levelet, amelyet állítólag Szabó Sándor írt Botka Lászlónak, melyben migránsok titkos betelepítéséről van szó. Ez egyébként a Pesti Srácok oldalán ma is elérhető, a szegedma.hu-ra hivatkozva.

Az Átlátszó megkérdezte a Szegedi Törvényszék sajtó osztályát, hogy a szegedma.hu-t kiadó Napfénymédia és Marketing Kft., valamint a promenad.hu-t üzemeltető Csanád Média Kft.-vel vagy annak jogelődjével szemben az elmúlt három évben mennyi sajtóper indult és milyen eredménnyel. A bíróság szerint

,,a hivatkozott gazdasági társaságokkal szemben indított perek száma és azok eredménye személyes adatnak minősül, amelyekről így a törvényszék nem nyújthat tájékoztatást.”

(atlatszo.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink