Fideszes vidékfejlesztés: kiskirályok, lehetetlen közlekedés, omladozó házak

Csikóspuszta a makói térség egyik legkisebb településrésze, közigazgatásilag Királyhegyeshez tartozik. Kíváncsiak voltunk, hogy élnek ott az emberek.

,,Amikor Mágori András pökhendiségről beszél, akkor javaslom neki, hogy először jöjjön el ide és nézzen körbe” – kezdte a beszélgetésünket Budai Róbert. Miközben végigsétáltunk Csikóspuszta utcáin, feltűnt, hogy rengeteg ház üres, leomlott, ám ez nem véletlen. Róbert szerint egy idetelepült férfi sorra veszi a lakóépületeket, majd hagyja az enyészetnek. Úgy tudja, tíz ház köthető hozzá, de nem mind az ő nevén van. Ha ez nem lenne elég, közben folyamatosan egymásnak ugrasztja az embereket, szerinte szándékosan tönkre akarja tenni a kisközösséget.

Házával szemben, az út másik oldalán egy csatorna folyik el, mellette egy alacsonyabban fekvő terület látszik. ,,Az elvezető csatorna a ’80-as években épült. Ha olyan az időjárás, homokzsákkal kell eltorlaszolni, ugyanis amikor megtelik ez a tó, akkor elég nehezen folyik el a víz a csatornán keresztül” – mesélte.

Sétánk során elérkeztünk a bekötőúthoz. Az 1950-es években épült, nagyobb felújítást a ’80-as évek végén, a ’90-es elején kapott. Az biztos, hogy száguldozni nem lehet rajta, sőt. A buszmegálló a település egyik fő problémája. Hiába mennek el otthonról tisztán, a megálló nem betonos területen fekszik, így már eleve sáros cipővel szállnak fel a buszra.

A tömegközlekedést használja Kerekes Andrásné is. Gyermekei Rákoson és Királyhegyesen élnek. Ő most 84 éves, 79 éve lakik itt. A korábban említett megvásárolt, ugyanakkor életveszélyes házak egyike a szomszédjában van. Elárulta, egyszer a ház elkezdett rá dőlni, darabok hullottak le róla. Nagyobb baj nem történt, viszont csak részlegesen takarították el és még őt nevezték károkozónak. Szerinte Csikóspuszta gyönyörű falu volt, azonban 1990 óta folyamatosan rombolják.

Az itt élők szerint nagy szükség lenne térfigyelő kamerára, legalább a buszmegállóhoz, valamint egy szociális gondozóra, hiszen rengeteg idős van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »