Balog Zoltán 1 milliós pénzjutalommal járó díjat kapott a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől

Két kormánytisztviselő kapta idén a Szeged-Csanádi Egyházmegye díjait. (Kiemelt kép: Balog Zoltán és Kiss-Rigó László Szegeden, a dóm liturgikus átadásán 2015. szeptember 24-én.)

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a volt emberierőforrás-miniszter kapta idén az 1 millió forintos pénzjutalommal járó Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat, amit a szegedi Dóm Látogatóközpontban vett át.

A 2014-ben alapított díjra és a nagydíjra olyan magánszemélyeket lehetett jelölni, akik a keresztény nevelés ügyéért, a magyar köznevelésért elkötelezett, kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok vagy gazdasági szakemberek

A 12 évnyi országgyűlési képviselői munka után tavaly református lelkészi szolgálatához visszatérő korábbi emberierőforrás-miniszter azt mondta, a díj ökumenikus jellege a magyar kereszténység egységét is szimbolizálja.

A szintén az ünnepségen átadott Báró Gelsey Vilmos-díjat Fedor Tibor, a Miniszterelnökség Egyházi Koordinációs és Kapcsolattartási Főosztályának vezetője kapta.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök azt mondta, az idei díjazottak történelmi idők tanúi, Balog az első vonalban, a nyilvánosság előtt, ellenszélben, néha nemtelen támadások ellenére állta a sarat, Fedor ez utóbbiaknak nem volt kitéve, a munkáját mindig áldozatos kötelességteljesítés jellemezte.

A Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat 2017-ben Hoffmann Rózsa, a Báró Gelsey Vilmos-díjat pedig Nagy Györgyné, Kiss-Rigó László egyik alkalmazottja kapta .

(MTI nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink