A vásárhelyi Fidesz-frakció nem tudott dönteni 70 ezer forintról – bírság lehet a vége

Sokadszor tárgyalta, de ismét nem döntött a vásárhelyi közgyűlés egy kérdésben, és ennek pénzbírság lehet a következménye – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A Susán Kft. bérfejlesztési kérelméről volt szó, három dolgozó részére kérnek az önkormányzattól 70 ezer forint bértámogatást. Mindössze abban kellene a testületnek állást foglalni, adnak-e pénzt a cégnek, vagy sem.  Mivel a Fidesz frakció tartózkodott, sem a támogatás, sem az ellenzés nem kapott többséget – azaz nem döntöttek.

Pedig Keresztury Mónika, a jogi iroda vezetője a szavazás előtt kihangsúlyozta: a Csongrád Megyei Kormányhivatal harmadszor szólította fel a grémiumot, ha ma sem mondja ki az igent, vagy a nemet, törvénysértő állapot következik be.

Havránek Ferenc cégvezető felszólalási jegyet kért és elmondta, neki a hónapok óta tartó döntésképtelenség időhúzásnak tűnik. – Ki kellene mondani, hogy politikailag nem felelek meg a közgyűlésnek. Ha pedig sehogy nem döntenek, merjék kimondani, hogy miért nem – közölte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink