? Makón végeztek az ország agrárinformatikus pedagógusai

Ez még külön szakmaként nem szerepel az OKJ-ban, viszont a megszerzett bizonyítvány feljogosítja őket, hogy taníthassák az agrárinformatikát saját szakmájukban, így a kertészetben, növénytermesztésben, állattenyésztésben, erdészetben, az élelmiszeriparban, de magában az informatikában is. A tanúsítványokat csütörtökön adták a Korona emeleti termében, ez volt a projekt zárása.

– Az agrárinformatika oktatás terén kifejtett erőfeszítéseink egyik megkoronázása ez a mai. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetésével egy nemzetközi konzorcium állt össze, macedón, cseh, skót és gödöllői partnerekkel. Egy tanártovábbképzést indítottunk el, az agrárinformatikai ismeretek oktatása az agrár szakképzésben címmel. Informatikusok is jelentkeztek, felismerték, hogy az informatikai oktatást össze kell kötni különböző tudományterületekkel, ez lesz a jövő – fogalmazott oldalunknak Horváth Zoltán.

A makói intézmény igazgatójától megtudtuk, a mezőgazdasági képzésben, főleg a növénytermesztésben sok hölgy van, így volt aki erre a képzésre is jelentkezett. Az elvégzett képzés még nem szerepel az OKJ-ban, de az lesz a következő lépés, hogy ezt megpróbálják elérni. Horváth Zoltán szerint fontos tárgyalások zajlanak az OKJ átalakítása kapcsán: az idén nem, de jövőre bekerülhet specializációként az oktatási rendszerbe. Ez az jelenti, hogy érettségire ráépülésként egy-két éves formában. Valószínűleg egyedülálló módon Makón indulhat meg az országban.

A pedagógusképzésre 63 jelentkező volt az ország minden pontjáról, így Makón kívül Mátészalkáról, Szekszárdról, Sellyéről, Baktalórántházáról. Végül 51-en végezték el, akik közül több mint harmincan tudtak eljönni a makói zárókonferenciára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink