Polgármester-jelölt kerestetik

Október közepére várható az év legfontosabb politikai megmérettetése, az önkormányzati választás. Számos településen már bejelentették a kormánypárti és az ellenzéki jelölteket is. Makón egyelőre még nem derült ki, hogy melyik párt kit indít.

Információink szerint a Fidesz taggyűlésen Farkas Éva jelöltségét támogatták, bár úgy tudjuk, hogy sokan távolmaradásukkal tüntettek, nem jelentek meg a tisztújító eseményen. Pletykák keringenek arról, hogy az utolsó pillanatban még sem Farkas Évát, hanem valaki mást jelöl a kormánypárt. A városi szatyorrádióban felmerült Bakos Tamás neve is, aki korábban a makói Fidesz alelnöke volt. De elindulhat Márton Imre is, aki korábban többször jelöltette magát a Városépítők Társasága színeiben, jelenleg pedig a sportcsarnokot vezeti a kulturális kft. igazgatójaként.

Az ellenzéki oldalon több jelenleg háttérbe húzódó, de ismert név is van. Kérdés, hogy a várost húsz évig vezető Buzás Péter, vagy a tavalyi országgyűlési választásokon 37 százalékot szerző dr. Kiss Attila aktivizálja-e magát a kampányban.

Ugyancsak lehet hallani arról, hogy független indulók is készülődnek. Dr. Ember Alex nevét többen megjegyezték nekünk a makóiakkal folytatott beszélgetéseink során.

A jövő hét folyamán megpróbálunk elérni minél több lehetséges jelöltet, hogy megtudjuk tőlük, valóban el kívánnak-e indulni az őszi választásokon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink