A nap témája: Alig csökkent az üresen álló orvosi praxisok száma

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ praxiskezelő nyilvántartása szerint július végéig év eleje óta mindössze 35-öt sikerült betölteni az üresen álló háziorvosi és fogorvosi praxisokból, írja a Világgazdaság.

Országszerte így is további 635 körzetből hiányoznak az egészségügyi szakemberek, úgyhogy a csökkenést aligha lehet kellő mértékűnek nevezni.

A 389 üres háziorvosi körzetből a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van. A tartósan üres praxisok száma eléri az 50-et, a statisztikai adatok szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében 29, Békés megyében pedig 30 praxisban egészen biztosan nem rendel háziorvos.

A számok azt mutatják, hogy a jelenleg üresen álló 246 fogorvosi praxis annak idején csődbe ment, mert nem tudta eladni a korábbi üzemeltetője. Az alapellátó fogorvoslásban az üres körzetek száma a februári 255-höz képest mindössze kilenccel csökkent.

A lap emlékeztet, hogy idén a Magyar Falu Program keretében 186 orvosi rendelő épülhet vagy újulhat meg összesen négymilliárd forint értékben, illetve 778 kistelepülésen nyílik lehetőség orvosi eszközök beszerzésére, összesen kétmilliárd forintért.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »