Felmérés Hódmezővásárhelyen: többségben vannak a korrupcióellenes erők támogatói

De a győzelemhez magas részvételre van szükség, hiszen a némileg csökkent Fidesz szavazótáborának részvételi hajlandósága is magas. (További részleteket itt lehet olvasni a felmérésből.)

Tavaly februárhoz képest alig van változás a támogatottságokban, a Fidesz szavazótábora kisebb, de a részvételi hajlandóságuk nagyobb. Ugyanúgy a magas részvétellel lehet győzn, mint akkor februárban. Kilencből csak egy megkérdezett hajlandó válaszolni a feltett kérdésekre, ez a tavalyi aránynak is csak a fele.

Továbbra is sokan félnek elárulni valódi támogatásukat, de tavalyhoz képest többen vállalják fel nyíltan ellenzéki véleményüket.

Azt erősítette meg a két kutatás, hogy a városban ugyan többségben vannak a korrupcióellenes erők támogatói, (senki nem akar újra eladósodást, építményadót, korrupciót, politikai elnyomást), de a győzelemhez ugyanolyan aktív részvételre van szükség, mint tavaly. A város elmúlt másfél éves eredményeiről és konkrét terveikről, a közgyűlés hátráltatásától megszabaduló városi cégekkel és költségvetéssel megvalósítható programról többet kell kommunikálni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink