? A sportudvar és a nyugdíjas klub helyén most gaztenger van

Szomorúan jöttem erre a helyre, 32 évet töltöttem el az iskolában. Egy szépen kialakított sportudvara volt neki, a nyugdíjas klub mellett.

Ezeket bontották le, hogy egy ilyen gaztenger legyen itt

– fogalmazott a lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltje, Kiss Imréné, aki korábban 18 évig volt képviselő a városrészben.

Ismert: a Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány programjának köszönhetően 60 településen épül kézilabda csarnok, ebből az egyik helyszín Makó. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült közösségi ingatlant, ami pedig 50 millió forintba került. A bontás óta egyelőre semmi előrelépés nem történt.

Kiss Imréné felidézte: 2000-ben, amikor indult a Szikszai iskola Semjén Zsolt államtitkár volt és eljött ide. A nyugdíjasklub épületét 252 millió forintra becsülték, így nem vette meg akkor az egyház. A képviselőjelölt szerint ez vált most gaztengerré.

Meglátása szerint az egész városban probléma, de itt főleg, a csapadékvíz csatornák rendbe tétele, kialakítása. Sok utca van, ahol se árok, se szikkasztó nincs. Továbbá a déli oldal járdák felújítása is hiányzik újvároson.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink