A vádemelés után is letartóztatásban maradt az a vásárhelyi nő, aki brutálisan megölte a szüleit

A Szegedi Törvényszék fenntartotta annak a hódmezővásárhelyi nőnek a letartóztatását, akit az ügyészség a szülei sérelmére elkövetett minősített emberölés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádol – közölte honlapján az ügyészség.

A vád szerint a krónikus alkoholfogyasztó vádlott gondozta az állandó ápolásra szoruló időskorú szüleit, azonban az ezzel járó terheket nehezen viselte. Miután a börtönből szabaduló korábbi élettársa hozzájuk költözött, a vádlott a közös italozások során gyakran panaszkodott a szüleire, és közösen elhatározták, megölik őket.

A vádlottak 2018. május 24-én egész nap italoztak az otthonukban, majd az esti órákban a vádlott

kicsalta az édesapját a konyhába, ahol a párja baltával hátulról leütötte, majd azzal még többször megütötte a földre kerülő idős férfit, aki néhány percen belül belehalt a bántalmazásába.

A konyhából beszűrődő hangokat hallva a vádlott édesanyja a belső szobából kiabálni kezdett, mire a vádlott párja bement hozzá, és a baltával többször megütötte az ágyon ülő, mozgásképtelen nőt, aki emiatt meghalt.

Ezután a vádlott az édesanyja táskájából magához vett 80 ezer forintot, majd az élettársával a konyhában lévő gázpalackot megnyitották és azzal megpróbálták felrobbantani a házat. A palackban nem volt elegendő gáz, ezért csak kisebb robbanás történt. Ezután a vádlott és párja

a melléképületben folytatták az italozást, majd szórakozni indultak a városba. A hajnali órákban hazaérkező vádlott és társa észlelték, hogy a lakás nem égett le, ezért, hogy eltüntessék a bűncselekmény nyomait, meggyújtották a konyharuhát és az ágyneműhuzatot.

A reggeli órákban a szomszéd házban lakók észlelték a házból gomolygó füstöt, értesítették a tűzoltókat, akik a tűz oltása során megtalálták a szülők holttestét.

A vádlott fellebbezése alapján eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az elsőfokú bíróság álláspontjával, miszerint egyrészt a magas büntetési tétellel fenyegetettség miatt a vádlottal szemben fennáll a szökés vagy az elrejtőzés veszélye, másrészt, mivel a vád szerint a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén a vádlott újabb bűncselekményt követne el.

Mindezekre figyelemmel a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink