A Vasút sor burkolata újra megadta magát

2015-ben kisebb ünnepség keretében adták át a felújított útalapot Lesi városrész ,,főutcáján”, a Vasút soron. Azóta folyamatosan javítgatják, mert tönkremegy. Most megint kátyús lett.

2015-ben 720 méteren kapott útalapot a Vasút sor. Másfél évig bírta, 2017 januárjában már tele volt úthibával és javítani kellett. 2019 őszén ismét rendbehozták a felületét, de eddig bírta.

Csütörtök délután mi is megnéztük. Vannak jobb szakaszok, de egyes kátyúkban áll a víz; máshol ki sem lehet kerülni a lyukakat; és van olyan része, ahol magasabban van, mint a járda, így morzsolódik le a széle.

A körzet korábbi képviselője, Toldi János (Fidesz) a megyei napilapnak azzal magyarázta az ismétlődő problémát, hogy ,,a Maroshoz közeli városrész talaja, azaz ami az útalap alatt van, rossz. Így a javításokat évről évre ismételni kell.”

Zeitler Ádám a Bajcsy lakótelepen él, ez közvetlenül Lesi mellett van. Az ellenzéki önkormányzati képviselő a kampányban infrastrukturális fejlesztést szorgalmazott ebben a városrészben, ennek kapcsán kérdeztük:

Amikor legelőször csinálták azt a hosszabb szakaszt, én már akkor jeleztem, hogy szerintem nem lesz hosszú távú megoldás, ahogy nem is lett az. Egy végleges, jó megoldást kellene találni, a Lesi városrészben élők megérdemlik, hogy legyen egy könnyen járható út. Meg kell vizsgálni a beépítettséget is: nem a házak felőli oldalon, hanem a MÉH-telep kerítése felől javítani, hogy szélesebb legyen az út. A borítását kellene időtállóvá tenni és a költségvetési forrást meg kellene rá találnia az önkormányzatnak. Ha nem is egy év alatt, de több év alatt, szakaszosan meg lehetne csinálni. Bízok benne, hogy a körzet önkormányzati képviselője is így gondolja.

– fogalmazott Zeitler Ádám.

A körzet önkormányzati képviselője a fideszes Székely Ildikó. A szeptemberi ajánlásgyűjtés során azt írta közösségi oldalán:

Mindent meg fogok tenni a Bajcsy-Zsilinszky lakótelep, illetve a Verebes és Lesi városrész tovább szépüléséért és fejlődéséért!

Az út állapotáról és az évről évre felmerülő problémáról még a kormánypárti Délmagyarország is beszámolt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink