A nap témája: Hiába harsogja a propaganda az ellenkezőjét, az emberek közül fele rosszabbul él

Az emberek 42-43 százalékának csökkent a bevétele a járvány okozta gazdasági válság hatására. A megkérdezettek 15%-a pedig elvesztette a munkáját. 28 százaléknál az állás ugyan nem veszett el, de a fizetés kevesebb lett  – mutatott rá a valóságra a Publicus Intézet felmérése, melyet a Népszava közölt

A válaszadók fele úgy véli, már benne vagyunk a recesszióban, 30 százalékuk szerint pedig még csak most jön az igazi krízis. 14 százalék viszont töretlenül optimista: szerintük nincs és ezután sem lesz gazdasági válság hazánkban. 

A valóságérzékelést befolyásolja, hogy ki milyen szemüvegen keresztül látja. A fideszes tábor egyharmada úgy véli, nincs itt semmiféle válság. Az ellenzéki választók közül csak 8 százaléknyian vannak, akik szerint nincs gond a magyar gazdaságban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »