Olyan ,,jó” Makó költségvetése, hogy likviditási tervet kellett készíteni

Ha a megígért szociális juttatások nem fizetik ki, nem kapnak támogatást az egyesületek, sportszervezetek, akkor biztosított a város működése idén – derült ki a polgármester csütörtöki videós tájékoztatójából.

Farkas Éva Erzsébet ismertette: december 31-ig elkészült a likviditási terv, az adófeltöltések megtörténtek szeptember végéig, az idei évben pedig a kötelező feladatokat tudják biztosítani. A már ismert költségvetési sorok felfüggesztésével biztosítható a város működése. Elmondása szerint 6 éve nem volt adóemelés, jövő évre vonatkozóan nem terveznek új adónem bevezetését, a jelenlegi díjakat pedig nem emelik. Jó hír, hogy több nagyobb befektető megkereste a városvezetést az üres ingatlanok miatt.

Az ecopedia.hu megfogalmazása szerint ,,a likviditási terv pontosan előremutatja a vállalkozás vezetése számára, hogy mikor és mely területeken várható átmeneti vagy tartós likviditási hiány, vagy éppen pénzeszközök felhalmozódása, és ezek hogyan kezelhetőek.” Azaz a terv fő célja egy adott szervezet likviditásának megtervezése, hogy időben eleget tudjanak tenni fizetési kötelezettségeinek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink