Kétéves az Irodalmi Szalon

[ad 1]

2014 elején kezdte meg működését az Interaktív Irodalmi és Művészeti Szalon, aminek a könyvtár ad helyet. A társaság havonta tart összejövetelt, ahol az amatőr és a profi művészek is megmutathatják alkotásaikat.

– A szalon bátorságot ad és kritikát gyakorol a kevésbé ismert művészeknek, hogy hogyan tudnának továbbfejlődni, jobbakat alkotni – árulta el Fáklya Márta, az estek szervezője.

DSCN0908

A találkozókon gyakran megfordulnak meghívott vendégek is, akik saját életükről, munkásságukról beszélnek. Ez adta az alapötletét az Életutak nevű sorozatnak, aminek már vendége volt Szentpéteri Csilla édesapja, János, aki íróként, mérnökként, igazgatóként tevékenykedett Makón, legutóbb pedig Gaudi Márton, szobrász- és festőművész. – Ez a programsorozat túl mutat a művészeteken, emberközelibbé válnak az egyébként ismert személyek – tudtuk meg a szervezőtől.

DSCN0911

Az elmúlt két évből az emberek sokoldalúságát emelte ki Márta, nem tősgyökeres makóiként úgy látja, sok itt a tehetséges ember. – Oláh Nóra énekel, verset ír és gyönyörűen munkálja meg a bőrt. Gaudi Márton fest, szobrászkodik, zenél, Lengyel Imre Zsolt pedig először kapta meg 30 év alattiként a kritikusok országos díját – mesélte a házigazda.

Az Interaktív Irodalmi és Művészeti Szalon havonta tart rendezvényt, szerdai napokon.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink