Tóthné Libor Mária, vagy ahogyan többen ismerik, Limara csaknem húsz éve kapott az édesanyjától ajándékba egy kenyérsütő gépet, s azóta töretlen a kelt tészták iránti rajongása. November végén pedig már érkezik az évtized egyik legmeghatározóbb szakácskönyvének a folytatása, a Limara Péksége 2.
Ajánlójában a Csipet Kiadó azt írta: a Limara Péksége nevű blogjával és az eddig megjelent négy szakácskönyvével tízezreket tanított meg kenyeret és péksüteményt sütni. Óriási szerepe van abban, hogy a kézműves kenyér ekkora népszerűségnek örvend itthon. Híres a pontos, megbízható, bevált receptjeiről, amik a házi pékeknek sikerélményt, a finomságokat kóstolóknak pedig rengeteg örömöt szereznek.
Tíz évvel ezelőtt, 2014-ben jelent meg Tóthné Libor Mária első szakácskönyve, amely az egyik legnagyobb hatású magyar szakácskönyvnek bizonyult, az otthoni kenyérsütési láz elindítója volt, és a 17. kiadásánál tart. Most ennek érkezik meg a folytatása, a Házi pékek receptkönyve 2.
Limara 2020 végén, a covid közepén a Makói Csípősnek elmondta: abban az évben gyakorlatilag az egész ország kenyeret sütött, pillanatok alatt elkapkodták az élesztőt és a lisztet a boltokban. Ő ekkor rengeteg megkeresést kapott, hogyan kell kovászt készíteni és nem győzött válaszolni ugyanazokra a kérdésekre.