Csütörtökön rendezték meg a 2025-ös Magyarország Cukormentes Tortája verseny elődöntőjét. A legjobb 5 torta közé bekerült a Papp cukrászda finomsága, a Bíborköd.
A versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezi a Magyar Cukrász Ipartestülettel együttműködésben, a DCONT vércukormérők gyártója, a 77 Elektronika Kft. (Dcont – Tartsd a szintet ) támogatásával. A zsűri nem volt könnyű helyzetben, de megszületett a döntés, hogy melyik az az 5 cukormentes tortacsoda, amelyek bejutottak a Magyarország Cukormentes Tortája 2025 verseny döntőjébe:
- Bíborköd – Lawal-Papp Zsófia, Papp Cukrászda – Makó (Főbb ízek: feketeribizli, tökmag, angolkrém)
- Nyári ébredés – Vadócz Jenő és Pethő Gábor, Promenád Kávéház, Balatongyörök (Főbb ízek: dió, sárgabarack, mascarpone)
- Álmodozó – Kovács Alfréd, Édes Vonal Cukrászda – Vác (Főbb ízek: meggy, étcsokoládé, fehércsokoládé)
- Cseppharmat – Lakatos Pál és Bicsérdi Viktória, Levendula és Kert Cukrászda – Szigetszentmiklós (Főbb ízek: alma, dió, vaníliás fehércsokoládé)
- Meggy Mandula Szimfónia – Benczur Sándor, Kovács János, Marcipán Cukrászda – Hódmezővásárhely (Főbb ízek: meggy, mandula, málna)
(Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány)