Jeles gimnáziumi tanárok Pál Lászlóné tollából

Szombat este bemutatta Jeles gimnáziumi tanárok Makón című könyvét Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna. A szerző egykori kollégáinak, pályatársainak szeretett volna emléket állítani. 

87652296 35453725

Pár hónapos szünetekkel három évig tartott összegyűjteni a forrásokat, megírni, összeállítani a művet, mely harmincöt pedagógus életútját tartalmazza 1955-től 1995-ig. Az időszakra azért esett a választás, mert ’55-től nevezik József Attila Gimnáziumnak az intézményt. – Példaként szolgálnak a jelen és a jövő pedagógusainak, diákjainak – jelentette ki Pálné.

A könyvben szereplő személyeket átlagon felüli pedagógusi teljesítmény alapján választotta ki, nem csak tudás, hanem személyiség, sokoldalúság alapján. – Csodálatos élmény volt ezeket az életutakat megismerni – árulta el a szerző, aki először azt gondolta, hogy sematikus lesz a munkája. – Mégiscsak életrajzok vannak benne, de mindenki önálló személyiség, eltérő érdeklődéssel, ettől változatos lett – tette hozzá.

Pál Lászlóné elmondta, hogy következő munkája a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület évkönyve lesz, amely a 2013-15 közötti időszakot öleli fel, melyben voltak konferenciák, előadások, kirándulások.

A pénteki könyvbemutatón Rója István igazgató köszöntötte a jelenlévőket, Gerzanits Nikoletta és Németh Marietta szavalt verset, a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar adott műsort, Nyáry Ágnes fuvolajátékot mutatott be, Pál Lászlónéval Kocsisné Maráczi Margit beszélgetett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink