? Jövő hétre teljesen elkészül a Csipkesor, a ,,bumbik” maradnak

A Csipkesor készültségi foka 95%, április 30-a a befejezés határideje. Az utolsó folyamat az oszlopok burkolása – derült ki a tegnapi testületi ülésen.

Czirbus Gábor alpolgármester (Fidesz) ismertette: nyílászárókat cseréltek, hőszigetelés kapott az épület, a világítást napelemmel oldják meg. A tető egy öntartó szerkezeten van, az oszlopok térelválasztóként funkcionálnak. A zöldfelület rendbetétele folyamatosan zajlik, határidőre kész

lesz. Az épületet rácsatlakoztatták a városi távhő rendszerre. Valamennyi üzlet teljesen megújult: új burkolatot és festést kapott, víz- és villanyszerelési munkákat végeztek, két nagyobb üzletből pedig öt kisebbet alakítottak ki.

Dr. Török Miklós (DK) arról panaszkodott, hogy a látványterveken máshogy nézett ki, ebben az állapotban nem esztétikus, ahogy kinéz. Szerinte a betongolyók veszélyesek, valaki majdnem elesett, hiszen szürkületben alig látszik. A tetőn pedig nem lát ,,zöldet”, csak kavicsokat.

Siket Tibor műszaki csoportvezető közölte: a növényzetnek fél-egy év kell, hogy elnyerjék végső formájukat, kevés gondoskodást igényelnek. A ,,bumbikkal” a fizikai elválasztás volt a cél, de a műszaki átvétel előtt mindenképpen megvizsgálják a fényerősséget.

Dr. Hadik György (Fidesz) azt javasolta, hogy használhatnának sötétben fluoreszkáló festéket az elválasztásnál, míg Kovács Sándor (Fidesz) szerint politikai felhangú volt Török észrevétele.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink