? Cigaretta az átalakított járműben és a párnahuzatban

A pénzügyőrök egy montenegrói autóbusz ellenőrzésekor összesen 263 doboz, míg egy szerb kocsi vizsgálatánál 1 870 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

Az autóbusz sofőrje és az utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

Munkatársaink a nyilatkozatokat elfogadták, de kockázatelemzés alapján a csomagok tüzetes ellenőrzés mellett döntöttek. Az egyik utas poggyászából, párnahuzatokba rejtve 170 doboz, míg egy másik utas bőröndjének lerekesztett részéből és kézi táskájából 93 doboz adózatlan cigaretta került elő.

Fennakadt az ellenőrzésen annak a szerb autónak a sofőrje is, aki a pénzügyőrök kérdésére szintén nem jelentett be semmit. A jármű átvizsgálásakor azonban az üzemanyagtank, a küszöbök, a lökhárítók, valamint az alváz átalakított rekeszeiből, összesen 1 870 doboz adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök.

A hárommillió forint értékű cigarettaszállítmányokat a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg hatmillió forint bírságot is kiszabtak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »