Szakértői véleményre várnak Nagy Ernő lakásügyében, a szerződést pedig felbontották

Nagy Ernő képviselő lányával a lakás adásvétele tárgyában kötött szerződést a vevő kérésére felbontottuk, a lakásbérleti szerződést pedig megszüntettük – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata arra reagálva, hogy Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi közgyűlés fideszes frakciójának vezetője a közösségi oldalán megjelentetett egy bejegyzést, mely alapján hamis sajtóhírek láttak napvilágot.

Azt írják: az adásvételi szerződés felbontására vonatkozó okiratot az illetékes földhivatalhoz benyújtottuk, amely a tulajdonjog bejegyzésére vonatkozó széljegyet törölte. Az ingatlan soha nem került ki az önkormányzat tulajdonából, a vevő tulajdonjogát a földhivatal soha nem jegyezte be.

A lakás visszaadására eddig azért nem került sor, mert

annak állapotát, a volt bérlő által végzett beruházásokat igazságügyi szakértővel kívánják véleményeztetni, a volt bérlővel való elszámolás érdekében.

Az igazságügyi szakértőt az illetékes közjegyző a volt bérlő kérelmére és költségére kirendelte, a szakvélemény elkészítésére hamarosan sor kerülhet. A lakás jelenleg nincs beköltözhető állapotban, így annak visszaadását követően további munkálatokra lesz szükség. A lakás bérbeadására vonatkozó pályázatot a felújítás elvégzését követően tudjuk meghirdetni.

Nem felel meg a valóságnak az az állítás, amely szerint a lakás előtti függőfolyosót a volt bérlő „sajátította ki”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a függőfolyósó elkerítésére jóval a bérbeadás előtt került sor, Nagy Ernő képviselő lánya a lakást már ebben az állapotban vette bérbe.

Bár a szerződéseket felbontották, a függőfolyósót még korábban kerítették el, Hegedűs Zoltán azt írta: ,,Nagy Ernő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke, ígérete ellenére még mindig nem adta vissza a lányának mutyizott ingatlant” és ,,a közös használatú nyitott függőfolyosót is kisajátították és beüvegezték, ezzel növelve meg a lakás alapterületét.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink