Orbán Ráhel Makón is ad majd tanácsokat?

A Magyar Turisztikai Ügynökségnek a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is előszeretettel ad tanácsokat. Az MTÜ jóformán szabadon dönthet a kiemelt fejlesztési térségekre szánt állami forrásokról. A szervezet most egy pályázat kapcsán szerződést kötött a makói önkormányzattal.

A GINOP-os pályázat (Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program) célja, hogy a makói-szegedi térség még versenyképesebb turisztikai célponttá váljon. A projektben rész vesz még a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a mórahalmi önkormányzat. A projektbe öt helyi vállalkozást kell bevonni, ebből kettő az önkormányzaté: a Hagymatikum és a Maros-partot üzemeltető Városgazdálkodási NKft.

A Magyar Turisztikai Ügynökséget 2016-ban hozta létre a kormány a Magyar Turizmus Zrt. átszervezésével. Tanácsadója például a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel,aki állítólag szabadidejében, fizetés nélkül küld javaslatokat.

A Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökséget szintén az állam hozta létre. Osváth Eszter vezeti, aki előzőleg a közszolgálati média egyik cégében Kálomista Zsuzsannával párhuzamosan volt vezető pozícióban. Kálomista neve onnan ismerős, hogy Orbán Viktor kormányfő lelkes támogatójának, Kálomista Gábor producernek a felesége.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink