Országos döntőben a Galamb iskola gépészei

Bozsák Norbert és Cseszkó Zsolt bejutott az ország 16 legjobb gépésztechnikusa közé a Mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyben; Bozsák Máté Antal pedig az ország 24 legjobb gépésze közé került. A verseny döntőjét április elején rendezik a Szombathely melletti Vép településen. Aki 70% fölött teljesít, mentesül a szakmai vizsgák alól.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek nagy múltja van, főleg amióta megjelentek a szakmunkás vizsgák. A verseny írásbeli elődöntői január elején kezdődtek, most a szóbeli következik erőgépek, munkagépek és vállalkozási ismeretek témájában, valamint a gyakorlati rész, ahol elsősorban gépüzemeltetést, alapfém feladatot kérnek számot. Idén 56-an indultak és 15-en jutottak be a döntőbe – tudtuk meg Kovács Károlytól, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola mezőgazdasági gépészeti szakos tanárától.

Cseszkó Zsolt és Bozsák Norbert elmondták: az elődöntőben az anyagismeret és a vállalkozási ismeretek nehéz volt, de a munkagépek és erőgépek témáit könnyebben vették. Először el sem hitték, hogy bejutottak a döntőbe, de nagyon örültek neki. Zsolt szeretne továbbtanulni és mérnök lenni. Norbit mindig is érdekelték a gépek, a jövőben családi vállalkozásban dolgozik majd, Domaszéken gazdálkodnak.

A versenyeredmény érdekessége, hogy Bozsák Norbert és Bozsák Máté testvérek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink