A levéltárban állítottak ki a makói fotó barátok

A nyitott levéltár szellemében újabb program volt a Petőfi parki épületben: kedden a Makói Fotó Barátok Egyesülete rendezett kamarakiállítást. A tárlat három hétig látható.

,,Természetesen” – ez a címe annak a kiállításnak, ahol tizenkét fotós alkotását csodálhatjuk meg. Lóczi Gábortól, a fotó barátok egy tagjától megtudtuk: gyorsan jött a lehetőség számukra, természetfotója pedig mindenkinek van az egyesületnél, így összeállították az anyagot. A helyszín kapcsán elárulta, kisebbre számított, amikor megtudta, hogy az előtérbe kerülnek a képek, de megfelelő a hely.

Az ő képe békaperspektívában készült a Maros-parton a hídtól nem messze, az előtérben egy vízi növény látható, a háttérben a folyó.

Urbancsok Zsolt, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltár Makói Levéltár intézmény vezetője megnyitójában kifejtette: jeles alkalom a mai, hiszen ez az épület először ad teret olyan kiállításnak, ami nem a saját anyagát mutatja be. Másrészről a civil szervezet értékes munkát végez és igazi közösséget alkotnak. Urbancsok szerint a XXI. század levéltára legyen egy közösségi hely, ahová nem csak kutatók jönnek, hanem megnyitják a kapuikat civileknek, egyesületeknek, baráti társaságoknak is.

A kiállítók: Baloginé Kovács Andrea, Csuhaj Anikó, Deák József, Kisfügedi László, Kis Lajos, Kotroczóné Mátó Éva, Kréz Tibor, Kurucsai Zoltán, Lóczi Gábor, Sipos István, Szűcs Norbert, Tóth Betti.

A makói fotósok készülnek a városnapi fotópályázatra, majd a retro fesztiválon és a Hagymafesztiválon találkozhatunk velük. Novemberben pedig újra a levéltárban állíthatnak ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink