? Táncos és énekes produkciókkal elvarázsolták szüleiket a Jugyusok

Péntek este a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tartott szalagavató bált a makói sportcsarnokban. A három osztályban összesen 57 végzős diákot köszöntöttek.

A gimnáziumi osztály rendvédelmi orientációval működik. Van két szakgimnáziumi osztály, az egyik közszolgálat és rendészeti, a másik szociális és egészségügyi tanulmányokat folytat. Egyik részük tovább tanul, többen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre készülnek, ha nem sikerül, akkor maradnak itt és jövőre újra megpróbálják. Van aki itt marad a szakképzésben, ők ápolónak, közszolgálati ügyintézőnek tanulhatnak. Néhányan pedig belevágnak a munka világába.

Az intézmény vezetőjének ez az első tanéve középiskolai igazgatóként. Kovács Tibor felkérést kapott a nagytiszteletű úrtól, hogy vállalja el. – Megtiszteltetés volt, jó a közösség, a kollégák támogatnak. Egy általános iskolához képest más világ, főleg ennyi szakképzéssel. Izgalmas feladat, még sok tennivaló van a tanév hátra lévő részében, de ha így haladunk, mindenki elégedett lesz – fogalmazott az újdonsült igazgató.

Kovács Tibor szerint ez a szalagavató mérföldkő az iskola, a diákság és a pedagógusok életében. A végzősök ilyenkor egy olyan úton indulnak el, amikor végképp felnőtté válva a munka világába, vagy a továbbtanulásba csöppenve maguk alakítják az életüket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink