? Szalagot kaptak Makó legrégebbi középiskolájában is

Utolsóként a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tartott szalagavató bált. A szombati ünnepségen négy osztály 72 tanulóját köszöntötték.

A szalagavató mindig nagy esemény az iskola életében, ez az első pont, amikor az érettségire, szakmai vizsgára felkészülés útján elindulnak a diákok. Ők egy megújuló, fejlődő iskolában végeznek és a fejlődés elindulásakor már itt voltak, a részesévé váltak – fogalmazott Horváth Zoltán.

Az igazgató úgy véli, egy iskola rangját nem az alapításának időpontja, iskolába beiratkozottak száma határozza meg, hanem az ott folyó munka minősége. Példaként elárulta, hogy nőttek a tanulmányai átlagok, 3 év alatt a felére csökkentek a hiányzások, 13-ról 46-re nőtt a települések száma, ahonnan a diákok érkeznek, tehát az iskola elfogadottsága is nőtt.

A végzősök mezőgazdasági gépésztechnikusnak, mezőgazdasági technikusnak, kertésznek és dísznövénykertésznek készülnek. Van aki érettségi után itt marad technikusi vizsgára, néhányan főiskolára, egyetemre mennek, a technikusi és szakmunkás vizsga után sokan munkát vállalnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink