146 hallgatót díjazott az SZTE Tehetségpont

Összesen több mint 8 millió forint értékű ösztöndíjjal ismerték el a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb hallgatóit. Az SZTE Tehetségpont díjátadóján 146 hallgatót ismertek el, köztük az Év Tehetségeit is.

Mindenkinek megadatik valamilyen átlagon felüli tehetség egy adott területen, de ez önmagában nem elég a sikerhez. Ahogy az SZTE is teszi, fel kell ismerni, ki kell bontakoztatni ezt a tehetséget – ezzel a gondolattal nyitotta meg Flender Judit, az universitas kancellárja az SZTE Talent Kiválósági Lista díjátadó ünnepségét.

Az SZTE Tehetségpont e célért 2011 óta jutalmazza a Szegedi Tudományegyetem kiváló hallgatóit – a támogató vállalatoknak is köszönhetően. Idén összesen több mint 8 millió forint értékű ösztöndíjat kapott a 146 fő díjazott együttesen. A közel ezer beérkező pályázatból 119 ért Kiválósági lista-oklevelet. A Sportoló és Művész kategóriák győztesei és az Arany, Ezüst és Bronz fokozatú díjak mellett az Év Tehetsége elismerést is átadták: raduális kategóriában Mihalkó József vehette át, doktori képzésben, Kéri Albert okleveles vegyész, a Kémia Doktori Iskola tagja,  Mészáros Rebeka Ildikó a Gyógyszertudományok Doktori Iskola tagja, Szántai Márk, az Irodalomtudományi Doktori Iskola tagja kapta.

Vállalati ösztöndíjat a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged, a Bánffi&Bánffi Kft., a Contitech Rubber Industrial Kft. , a Dóm Patika , az EPAM Systems Kft. , a Givaudan Hungary Kft., a Natural Immune Control System Zrt., a Contact and Serving Kft., a Pick-Szeged Zrt. , a Szegedi Vízmű Zrt. , a Printker Office Land Zrt. , az NKM Nemzeti Közművek Zrt., a TE-DI Trade Kft ., a Tip APP és a Soup Port Levesbár ajánlott fel, összesen több mint 4 millió forintos felajánlásaikból 27 tehetséges hallgató részesült.

A 2008-ban megalakult SZTE Tehetségpont célja a Szegedi Tudományegyetemen működő tehetséggondozó programok összefogása, a tehetséges hallgatók felkutatása és támogatása.A Szegedi Tehetséggondozó Tanács a legfőbb döntéshozó szerve, amely a kiváló hallgatók díjait is átadta. A tanács elnöke Badó Attila jogászprofesszor, tagjai között találjuk Telegdy Gergelyt, Lékó Péter nemzetközi sakknagymestert, Balogh Elemér alkotmánybírót, Hatvani László professzort, Szalay István főiskolai tanárt, egykori polgármestert, Sófi Józsefet, az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány létrehozóját és Járai Zsigmondot, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottságának elnökét, korábbi jegybankelnököt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink