Vádemelés: kirántotta az idős kezéből a táskát, egy ingatlanba betört, két kerékpárt ellopott

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a huszonhárom éves férfival szemben, aki 2018 szeptemberében Hódmezővásárhelyen kirántotta az idős sértett kezéből a táskáját, valamint egy ingatlanba betört, két kerékpárt pedig elvitt – közölte az ügyészség.

A vád szerint az elkövető 2018. szeptember 28-án, reggel, Hódmezővásárhelyen, a 76 éves, az utcán sétáló sértett mellé hajtott kerékpárjával, majd kirántotta a sértett kezében lévő táskát, és azzal elmenekült. A táskában lévő dolgok értéke összesen 7.000 forint volt. Az elkövetőt a helyszín közelében elfogták, így az elvett dolgok visszakerültek a sértetthez.

A vádlott 2018 júliusában és szeptemberében, két alkalommal, üzletek mellé támasztott, egy esetben lezárt, kerékpárt elvitt, amely cselekményeivel összesen 25.000 forint összegű kárt okozott. Az egyik kerékpár később megkerült, az a sértetthez visszakerült.

A vádlott 2018 novemberében átmászott egy hódmezővásárhelyi ingatlan kerítésén, az udvarból magához vett egy láncfűrészt, majd a házba is bement, ahonnan bankkártyákat, készpénzt és kisebb dolgokat (cigaretta-tartó, fejlámpa) vitt el. Az ellopott dolgok értéke összesen 20.000 forint volt. A vádlottat a hazaérkező sértett tetten érte, a vádlott azonban a helyszínről elmenekült. A kárból lefoglalással utóbb 12.000 forint megtérült.

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntettével és több rendbeli lopás vétségével vádolja.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltását indítványozza a bíróságnál.

A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 1 év 4 hónap börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától 2 évre történő eltiltását indítványozta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink