Ambrózfalván nem szerették volna hitellel terhelni a lakosságot – INTERJÚ

Ambrózfalva pályázatokat nyert, de valószínűleg nem tudják felhasználni a támogatást – ennek okairól beszélgettünk Farkasné Havrán Ildikó Piroskával. A jobbikos önkormányzati képviselőtől megkérdeztük azt is, hogy elindul-e ősszel és hogy mi célt szolgál a júniusi jótékonysági bál.

Arról lehetett olvasni, hogy bár nyertek Ambrózfalva pályázatai, mégsem tudják elkezdeni a munkákat.

Igen, a Délmagyarország cikke valós, a pályázatok valószínűleg nem valósulnak meg. Eleve alulfinanszírozottak voltak, csúsztak az időpontok és nem akarjuk a lakosságot terhelni, ezért nem veszünk fel hitelt. Lehet úgy is nézni, hogy gyávák vagyunk, de nincs meg az a plusz forrás, amiből tudnánk ezt finanszírozni. Felelősségteljesen az utánunk következőkre is gondolnunk kell, hogy mibe vezetjük bele a falut. Ambrózfalván van elég gyermek, az óvoda és az iskola biztonságban van, de ha ezeket a pénzeket át kell csoportosítani, akkor bizony lehet, hogy a bérek kerülnének veszélybe.

Mennyi hitelt kellett volna felvenni?

20-25 millió forintot. Nincsenek nagyvállalkozóink, nincs amit bérbe adjunk, ezért nincs befolyó összeg sem. Tehát a lakosságra kellene előbb-utóbb terhelni. Ettől függetlenül a felújítások, energetikai korszerűsítések fontosak lennének a későbbiekben. A fenntartásban sokat jelentene.

 

Viszont valóban nyert két pályázatunk, amit tudomáson szerint hamarosan megvalósítanak. Ez a faluház és az egészségház korszerűsítése, akadálymentesítése. Nálunk nincs státuszban orvos az OEP-által, de Nagyérről jön át orvos és itt látja el a betegeket.

Mit gondol a polgármester munkájáról? Ön elindul az őszi választáson?

Csirik László polgármestert jó embernek tartom, de bizonyos dolgokért agilisabban kellett volna fellépnie a falu érdekében kapcsolatban. Úgy érzem, hogy csak képviselőnek fogok elindulni.

Lesz majd egy jótékonysági bál. Mikor és mire fordítják ennek bevételét?

Június 22-én a faluházban lesz 16 órától. Az óvoda és az iskola udvarainak szegényes az eszköztára és erre szeretnénk gyűjteni, hogy tudjuk bővíteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink