Makón 50% fölött a Fidesz, Vásárhelyen, Szegeden és Szentesen 50% alatt

Megnéztük Csongrád megye négy legnagyobb településének EP-választási eredményeit. Ezek ismeretéhez azért az is hozzátartozik, hogy Hódmezővásárhely kivételével mindenhol 50% alatt volt a részvétel, ez az önkormányzati választáson mindenképpen magasabb lesz.

Szegeden 45,56%-os volt a részvétel, a Fidesz itt 40,76%-ot kapott. A legtöbb ellenzéki szavazaton főleg az MSZP-P (18,57%), DK (14,5%) és a Momentum (12,92%) osztozott. A szeged.hu arra hívja fel a figyelmet: az országban Szegeden szerepelt a leggyengébben a negyven százalékos eredményével a Fidesz. Pedig megtesznek mindent, pénz nem számít:

  • hozzájuk került a megyei napilap, a Délmagyarország,
  • folyamatosan Szegedre jár tanácsokat adni a helyi Fidesznek a párt igazgatója, Kubatov Gábor,
  • Pécsről és Budapestről hoztak ,,újságírókat.”

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke a Rádió 88-nak elmondta: továbbra sem állhatnak meg a munkával, ősszel egy új kampánnyal szeretnének még egy ennél is jobb eredményt elérni.

Hódmezővásárhelyen 18.620 fő (51,9%) járult az urnákhoz. A Fidesz 48,48%-ot kapott, a DK 16,05%-ot, a Momentum 9,28%-ot, a Jobbik 8,73%-ot, az MSZP-P 6,99%-ot. Bár tele volt a város hazug plakátokkal, hetente dobálják be az ellenzéket és a polgármestert lejárató szórólapokat, mégis 50% alatt végzett a Fidesz a városban.

,,A választáson győzött a taktikai szavazás, nemcsak Vásárhelyen. A Fidesz mindent bevetett, plakáttengert, médiafölényt, szavazók szállítását, telefonálást, migránsokkal riogatást, és így sem lett 2/3-uk. Az ősszel Magyarország jelentősebb településein teljes összefogás lesz, lesz kampány, lesznek telefonos kampányok és lesznek plakátok, szórólapok is. Ahogy Orbán oroszbérenc szövetségesei és ő maga is bukott az Unióban, úgy fognak bukni ősszel Magyarország legtöbb jelentős településén”

– kommentálta az eredményeket Márki-Zay Péter. Lázár János, a térség fideszes képviselője egész máshogy látta:

,,A vásárhelyiek nem vonták meg a Fidesztől a bizalmat, sőt meggyőződésem szerint ma már változást akarnak. Az az út, amelyen jelen pillanatban a polgármester ezt a várost vezeti csődbe és zsákutcába visz. Márki-Zay Péter személyes bukása, hogy az ellenzéki vezetésű városok közül Hódmezővásárhelyen szerepelt legjobban a Fidesz, messze a megyei jogú városok átlagán felül.”

Makón 8.741-en szavaztak, ez 46,33%-ot jelent. A Fidesz itt 56,95%-ot kapott (4.941 szavazat), DK (1.375, 15,85%), Jobbik (590, 6,8%), Momentum (563, 6,49%) a sorrend.

,,A városban a béke és az összefogás győzött, ismét bebizonyítva a makói modell sikeres működését. Makó nem kért a megosztó politikából, hanem a biztonságot és a kiegyensúlyozottságot választotta. Makó megértette a választás súlyát, megérezte annak fontosságát, hogy Magyarország meg kívánja védeni keresztény kultúráját és világát a migrációtól”

írta közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Szentesen a választók 43,19%-a ment el voksolni. A Fidesz 49,66%-ot ért el, a DK 14,48%-ot, a Jobbik 9,06%-ot, a Momentum 8,12%-ot.

,,Köszönöm mindenkinek, akik úgy döntöttek, hogy Magyarországot tartsuk meg magyar országnak! Bebizonyítottuk, hogy életerős közösség vagyunk! Újra nyert Magyarország!”

írta Farkas Sándor, a szentesi térség fideszes parlamenti képviselője facebook oldalán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink