A nap témája: Elérkezett az idő, amikor irigykedve tekinthetünk Romániára

Korrupció miatt jogerősen három év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a román legfelsőbb bíróság a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét.

Liviu Dragneát 2016-ban már két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték egy választási csalással kapcsolatos korrupciós perben. A most véget ért második ügyben hivatali visszaélés miatt, illetve okirat-hamisításra való felbujtásért állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsa szavazattöbbséggel hozott hétfői ítéletében az alapfokon meghozott ítéletet erősítette meg.

A bukaresti képviselőház elnöki tisztségét betöltő, a bukaresti kormányt az utóbbi két és fél évben háttérből irányító politikusnak 24 órán belül börtönbe kell vonulnia, hogy letöltse büntetését.

Mi, akik még itt maradtunk, irigykedve tekinthetünk azokra az országokra, amelyeket még jogállamnak lehet nevezni, ahol komoly következményekkel nézhet szembe az, aki csal, lop, vagy éppen hazudik. A korábban lesajnált Románia is ezek közé az országok közé tartozik. Nekünk meg (egyelőre) marad Polt Péter, és a mértéktelenül, mosolyogva „tevékenykedő” simlis banda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink