Jobbik megyei elnöke: nagyon sok helyről az ellenzéki megállapodások felrúgását hallom

Márki-Zay Péter attól tart, hogy az EP-eredmények után az ellenzéki megállapodásokat a jól szereplő pártok felrúgják, ugyanakkor megnyugtatónak érezte Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát, amiben a már létrejött megegyezések megerősítésére és nem felrúgására buzdít. Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke, szegedi önkormányzati képviselő örülne, ha Márki-Zay Péternek igaza lenne, de nagyon sok helyről az ellenkezőjét hallja.

Tóth Péter facebookos hozzászólásaiból kiderül, hogy körülbelül 14 megyei jogú városról tud, ahol azonnal felrúgtak mindent. Mindezt azért tudja ennyire, mert a Jobbik megyei jogú városainak csoportját is vezeti.

Az Azonnali információi szerint saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum, a személyről vasárnap estig szavazhat a Momentum küldöttgyűlése, az indulást hétfőn be is jelenthetik. A nyugat.hu információi szerint Szombathelyen a DK bejelentkezett, mint a szövetség vezető ereje, így változhatnak a jelöltek is.

Ámbár a héten jelentették be Salgótarjában, hogy a szocialista Fekete Zsolt a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben, az ellenzék teljes támogatásával indul el a polgármesteri posztért. A DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az Európai Baloldal és a Tarjáni Városlakó Egyesület is a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben indul az önkormányzati választáson, de közös kompenzációs listát is állítanak. Feketét a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja.

(fotó: archív)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink