5-től 25 évet, vagy életfogytiglant kaphatnak a szegedi dílerek

A Csongrád Megyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak az öt férfinak, akik a gyanú szerint 2018-2019-ben Szegeden bűnszervezetben terjesztettek kokaint, amfetamint és marihuánát – írja honlapján az ügyészség.

A gyanú szerint a csoportot egy negyvenkilenc éves, szegedi férfi 2018 júliusa előtt szervezte meg, majd a csoportot ő irányította. A kábítószert a szervezet másik két tagja szerezte be, majd mind az öt férfi részt vett az értékesítésben. A vevőkört a csoport folyamatosan bővítette, napi rendszerességgel árultak kokaint, amfetamint és marihuánát. A vevők részére a kábítószert raktározták, pontosan kimérték, csomagolták, majd átadták. A kábítószer-kereskedelemből szerzett bevételt ingatlanokba, gépjárművekbe, használati cikkekbe fektették.

Mint arról beszámolunk: a csoport tagjait a rendőrség pénteken, összehangolt akcióban, őrizetbe vette, az egyik ingatlanbantörténtkutatás során jelentős mennyiségű amfetamint, extasyt, kokaint, kannabiszt foglaltak le.

Az öttől huszonöt évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető, bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint annak a veszélye miatt indítványozta, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak a bizonyítást veszélyeztethetnék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink