? Miskolcról és Budapestről is jöttek a Hagymatikum sakk kupára

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a tornát Makón. A létszám jelentősen nőtt az elmúlt évekhez képest, ezúttal 67-en neveztek. A küzdelmek a Koronában voltak.

A kupa elsődleges célja a sportbaráti kapcsolatok ápolása. Neveztek Makó térségéből, így Hódmezővásárhelyről, Orosházáról és Szegedről, sőt Budapestről, Kecskemétről, Miskolcról is. Továbbá külföldről, a romániai Nagylakról és Székelyföldről 1-1 játékos – tudtuk meg Horváth Zsolttól, a rendező Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnökétől.

A versenyt eddig egy hónappal később, nyáron rendezték. Azonban azt tapasztalták, akkor már inkább pihennek a játékosok. Így viszont tavasz végén, nyár elején felszabadultabbak, ennek köszönhetően többen is neveztek.

A sakkozókat két csoportba osztották. Az elsőben 14-en voltak, mesterjelöltek, mesterszintű játékosok és első osztályú fiatal játékosok. A másikban kezdők, amatőrök és első osztályúak kaptak helyet.

A makói sakkcsapatból többen is indultak. Az ,,A” csoportban Szalai Kornél, Tatár Kis Szabolcs, Leszkó Bence, Udvardi Zalán és Demeter Dorina. A ,,B” csoportban Restás Péter, Csikós Mihály, Molnár Gábor, Martonosi Ádám, Kópiás Ferenc, Králik Attila, Csibor András, Székely Enikő. A legidősebb játékos szintén makói, Csibor András 90. évét tölti be idén. A legfiatalabbak 8 évesek, a budapesti Ónodi Miklós és a nagykátai Tóth Fanni.

A tornán külön díjazták a két csoport résztvevőit. Az ,,A” első három helyén makóiak végeztek: Tatár Kis nyerte, mögötte Szalai, Leszkó a sorrend. A ,,B”-ben az orosházi Kakuk Sándor végzett az élen, az MTK-s Berta Sándor és kiskunhalasi Márta Dominik követi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink