Megkeseríti a csikóspusztaiak életét egy család

A haszonállatok szabadon mászkálnák az utcán, rengeteg a szemét, ha szólnak nekik,  akkor csak cinikus választ kapnak. A királyhegyesi önkormányzat nem tapasztal közösségellenes magatartást, a rendőrség pedig nem indított eljárást.

Oldalunkat Kerekes Andrásné és Budai Róbert kereste meg. Az asszony 84 éves és 79 éve él Csikóspusztán. Elmondása szerint szomszédjának kecskéi, birkái, malacai szabadon járkálnak az utcákon – a nyomokat mi is láttunk a sárban. A kertjében lucernát vetettek el, de a jószágok tönkretették a kerítést és letaposták a növényeket. – 7 órakor érkezik a második buszjárat. A sofőrnek le kell lassítania, nehogy a jószágokat elgázolják. Egy májusi estén ezek az állatok letarolták az egész orgona-sort, nemrég a kecskéje rágcsálta az orgonám leveleit – közölte.

– Legutóbb szép szóval fordultam hozzá. Azt a feleletet kaptam: ,,elegem van Csikóspusztából”. Ha ez így van, miért nem költözik el? – fogalmazott Kerekesné. Úgy tudják, tíz házat birtokol itt, ebből három össze akar dőlni, erről mi is írtunk még februárban. A kertje mellett lévő házról rázuhant egy rész, a mentő vitte el belső zúzódással.

,,Ilyen bosszúálló emberrel életemben nem találkoztam. Férjem halála óta senki nem okozott annyi kárt, fájdalmat, mint Ő. Ki áll mögötte és ad neki ekkora szabad kezet, hogy mindent megtehet?”

– panaszkodott az asszony.

Budai Róbert szerint a térség országgyűlési képviselőjének, Lázár Jánosnak nem csak Királyhegyesig kellene mennie, hanem Csikóspusztára is. – Lefényképeztethetné magát itt is a romos házak előtt és felrakhatná facebookra. Szeretném, ha időpontot egyeztetnénk és eljönne hozzánk is – jelentette ki. Szerintük az állat- és környezetvédőknek, valamint a hatóságoknak is érdemes lenne szétnézniük.

Megkerestük a királyhegyesi önkormányzatot. Kérdésünkre Horváth Lajos polgármester azt írta:

,,Királyhegyes község önkormányzatát senki sem kereste meg ilyen bejelentéssel. Csikóspusztán többen tartanak haszonállatot, de ott járva kirívó, közösségellenes magatartást nem tapasztaltunk.”

A legutóbbi, jószágokkal kapcsolatos esetnél a rendőrség is jelen volt, azonban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya annyit közölt: ,,a megjelölt eseménnyel kapcsolatban rendőrségi eljárás nem indult.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink