Kitüntették az 1,4 milliárdos csalással gyanúsított fideszes Simonka Györgyöt

Egészen döbbenetes: az ügyészség által bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással meggyanúsított fideszes országgyűlési képviselő – akinek a mentelmi jogának felfüggesztését még a frakciótársai is megszavazták – „Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységéért” kitüntetést kapott.

Simonka György a kitüntető címet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsától kapta – azaz azoktól az emberektől kapott elismerést, akiknek az uniós fejlesztési pénzével a nem megfelelő módon gazdálkodott, miközben a Dél-Békésben található mezőkovácsházi és battonyai továbbra is az ország legkevésbé fejlett kistérségének számít.

A magyar demokráciát, jogrendet megcsúfoló, kiröhögő rendezvényről beszámoló Magyar Narancs emlékeztetett, a Simonka-ügyben a nyomozóhatóság szerinti kárérték elérheti az 1,4 milliárd forintot. A bűncselekmény-sorozat egészen 2009-ig nyúlik vissza.

Az ügyészég gyanúja szerint 2009 követően olyan személyi kört épített fel, amelynek az volt a célja, hogy a beruházások megvalósítása során, a döntéshozókat megtévesztve, egymással összehangoltan európai uniós, illetve a hazai költségvetésből származó, vissza nem térítendő támogatás igénybevételével jogtalan vagyoni haszonhoz jussanak.

A módszert nem bonyolították túl: egyszerűen túlárazták a kérelmeket. Így a valós árak fölötti összeget kapták meg. Sokszor azzal is játszottak, hogy használt eszközöket vásároltak, miközben azokat újnak számolták el.

Tavaly októberben egyébként 163 igennel, ellenszavazat nélkül, egyhangúlag szavazta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a parlament, és ezzel kiadták a Legfőbb Ügyészségnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »