Visszaadja parlamenti mandátumot a jobbikos képviselő, Balatonalmádiban polgármesterjelölt lesz

Visszaadom országgyűlési képviselői mandátumom, de továbbra is a Hazámat kívánom szolgálni – közölte csütörtök reggeli Facebook-posztjában Kepli Lajos, a Jobbik parlamenti képviselője.

Mint írta, az októberi önkormányzati választáson Balatonalmádi polgármesteri tisztségéért kíván ringbe szállni. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem. Az első lépést ezen az úton most megteszem: június folyamán lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról” – fogalmazott.

„Azért adom most vissza kilenc évnyi országgyűlési képviselőség után mandátumom, hogy teljes tudásomat és tapasztalatomat pártpolitikától mentesen városom szolgálatába állíthassam. Szándékom komolyságát kívánom hangsúlyozni ily módon”

– tette hozzá.

Kepli az Alfahírnek elmondta:

ez semmiképpen sem jelent meghátrálást, inkább csak egy másik fronton fog szolgálni.

Hangsúlyozta, nem pártpolitikai szempontok szerint kívánja vezetni Balatonalmádit, és ebbéli szándékának komolyságát jelzi az is, hogy önként lemondott parlamenti mandátumáról. Döntését azzal is magyarázta, hogy komoly feladatnak tekinti a városvezetést, és teljes egészében az erre való felkészülésre akar koncentrálni a következő hónapokban.

„Nem állok be egyik táborba sem”

– fogalmazott Kepli Lajos, majd hozzáfűzte: célja, hogy a teljes spektrumot megszólítsa, a fideszes szavazótól a DK-sig.

Kepli Lajos listán jutott be az Országgyűlésbe, így mandátuma visszaadása után pártja kijelölheti az utódát.

Balatonalmádi polgármestere jelenleg a Fidesz városi elnöke, Keszey János. 2014-ben 43 százalékos eredménnyel győzött Keszey az önkormányzati választáson, Kepli Lajos akkor már ringbe szállt, két független jelölt kíséretében. A jobbikos politikus 22 százaléknyi szavazattal a harmadik helyen végzett. A részvétel 44 százalékos volt.

A 2019-es EP-választáson 54 százalékos részvétel mellett 54 százalékos eredménnyel végzett az élen a Fidesz–KDNP listája a településen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »