Több mint 6 éve mondta ki utoljára szegedi kormánypárti képviselő a Parlamentben azt a szót, hogy Szeged

Sem B. Nagy László, sem Bohács Zsolt, sem Nógrádi Zoltán nem mondta ki a NER-ben az általa képviselt megyeszékhely nevét – hívja fel a figyelmet a szeged.hu.

Kalmár Ferenc András (KDNP) – Napirend előtti felszólalások, „Tata Európa díja” címmel beszélt a parlamentben, és a felszólalásban ez is elhangzott:

„Angol, német, román, ír, litván, holland, portugál képviselők szavaztak Tata mellett, így Tata –Szeged után – a második magyar város, amely kitűzheti az Európa-díjat.”

Ez volt az utolsó, hogy fideszes, KDNP-s szegedi országgyűlési képviselő említette volna Szegedet. Kalmár hatszor említette a várost, ahogy Bodó Imre is. A NER parlamentjeiben Szegedről szegediként csak Szabó Sándor MSZP-s képviselő beszél.

Az oldal egy nagyszerű kereső, a K-Monitor blogja alapján nézett utána a hozzászólásoknak. Az 1990-es első ciklus elejétől kereshetővé tették az ülések jegyzőkönyveit, ami így még a Parlament honlapján sem elérhető, lévén ott csak cikluson belül lehetséges a keresés. A program segítségével visszakereshető, mikor említettek egy-egy témát először, illetve az elmúlt 30 évben mikor és kik emlegették az adott kifejezést leggyakrabban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Triplex kerékpártúra indul Makóról

A Makói Természetbarát Sportegyesület jövő hét szombaton (május 25.) rendezi meg a szokásos Triplex kerékpártúráját, Kübekházán és a hármashatáron át Óbébára, és Rábéra. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak reggel, a Hagymaház előtt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink