Kábítószerkereskedőket fogtak a siófoki bulivonaton

A fővárosból Siófokra tartó bulivonaton, és Siófok belvárosában is razziáztak péntek éjjel a rendőrök, akik kábítószerkereső kutyákat is bevetettek. Volt, aki elismerte, hogy marihuána van nála, más azzal védekezett, hogy nem tudja, hogy került a zsebébe a gyanús csomag. Nyár eleje óta folyamatos a rendőri jelenlét a balatoni és Velencei-tavi szórakozóhelyeken. Eddig már kétezer bűnözőt fogtak.

Az év legnagyobb siófoki diszkórazziája már Martonvásáron elkezdődött. A gárdonyi rendőrök itt szálltak fel a népszerű éjszakai bulivonatra, hogy már idejében kiszűrjék a fővárosból a balatoni szórakozóhelyekre tartó kábítószerdílereket és a körözött bűnözőket.

A rendőrök már az első utas ellenőrzése során találtak egy gyanús csomagot. A marihuána jellegzetes szagát érezték, így a férfit a velencei állomáson leszállították a vonatról és átadták az előállító csoportnak. Az állomásokon kábítószerkereső kutyákat is bevetettek. Agárdon egy vonatra váró utas hátizsákjánál jelzett a kutya.

A rendőrök mindenkit megmotoztak, akiről feltételezték, hogy kábítószer van nála. Volt, akinek a nadrágzsebében, volt akinek a csomagjában találták meg az elrejtett szert. Le se tagadhatták volna, hogy drogot szállítanak.

Siófokon gyakorlatilag kiürült a bulivonat. A Petőfi sétányra viszont már éjfélkor ki lehetett volna tenni a megtelt táblát. A szórakozni és kikapcsolódni vágyók nyugalma érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a járőrök mellett civil ruhás rendőröket, lovas- és kutyás rendőröket is bevetett.

A több megyére kiterjedő, összehangolt ellenőrzés célja a bűncselekmények megelőzésén és a bűnözők elfogásán túl, hogy az itt élők és a vendégek pihenését, szórakozását semmi se zavarja meg.

A mostanihoz hasonló, nagy nyári akciókat a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hangolja össze. A tóparti razziák eredményeképpen a Balaton és a Velencei-tó környékén június 1. óta 800 bűnözőt tetten értek, további 1200 embert pedig bűncselekmény gyanúja miatt elfogtak és előállítottak.

(hirado.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink