Megszüntették a nyomozást a ,,Göbl-levél” nyilvánosságra kerülése miatt

Az információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény gyanúja miatt indult nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2019. február 1-jén megszüntette – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Ismert: 2018 őszén került ki a világhálóra egy levél, amit Göbl Vilmos írt. Ebben az állt, “sajnos több visszajelzés alapján fennáll a veszélye annak, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a pozitív témák alapján úgy érzik, megy, működik a város”, majd azt javasolta a fideszes képviselőknek, gyűjtsék a negatívumokat, amelyekkel a sajtóban tudnak majd csatákat indítani.

A levél miatt Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakcióvezetője döntött a feljelentés mellett, miközben azt állította,

“a városban kialakuló diktatúra újabb állomása az, hogy a polgármester magánlevelezéseket töret fel.”

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kimondta, hogy nem történt meg, amit Cseri és Hegedűs képviselők bűncselekménynek láttak. A levél azonban célba ért, a Fidesz azóta is arra törekszik, hogy úgy tűnjön, nélkülük nem működik a város.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink