Száz újonc a hódmezővásárhelyi laktanyában

Összesen több mint száz leendő tiszt, altiszt és legénységi állományú katona – köztük öt honvédelmi ösztöndíjas orvos – érkezett az augusztus 5-én kezdődő alapkiképzésre az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájába.

A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést, amelyből az idei másodikat Bálint László százados, a 62. lövészzászlóalj 3. lövészszázadának parancsnoka vezeti. A százados elmondta: a következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára, hiszen a bevonulók ebben az időszakban szerzik meg a legfontosabb katonai ismereteket a dandár kiképzőitől.

Az első hét az adminisztrációról és a kötelező alkalmassági vizsgálatokról szólt, amit ettől a héttől a honvédelmi alapismeretek, alaki ismeretek, egészségügyi ismeretek, tereptan, lövész-alapismeretek, valamint műszaki kiképzés vált fel. Az elméleti ismereteket az alapkiképzés második felében a gyakorlati elemek követik, amelyek során az újoncok megtanulnak pisztollyal és gépkarabéllyal lőni, valamint kézigránátot dobni. A folytatásban műszaki alapismeretekre is szert tesznek, s ennek keretein belül robbantási foglalkozáson is részt fognak venni.

(honvedelem.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink