Ismeretlen külföldiek nevére küldenek választási értesítőket

Miután a tavalyi országgyűlési választások előtt számos településre tömegesen jelentettek bevalójában nem ott élő, sokszor még magyarul sem tudó, de a kettős állampolgárságra valahogyan szert tett embereket, nem meglepő, hogy ezúttal is sokakban felmerült: a fideszes vezetésű önkormányzatok így próbálnak szavazókat kreálni maguknak. 

Budapesten a XI. kerületből jelezték, hogy egy külföldi nevére szóló értesítőt kaptak. Kiderült, hogy az illető már nem él, ráadásul nem is Magyarországon hunyt el. Mr. Kenneth Alan Wolfe 2009-ben halt meg az Egyesült Államokban,  Ohio-ban, azt nem tudni, hogy valaha élt-e hazánkban.

Gödön 14 ismeretlen személy számára dobtak be választási értesítőt. A közösségi oldalon terjedő képek szerint – vélhetően – ukrán nevek szerepelnek címzettként. Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke pedig tegnap jelezte Facebook-oldalán, hogy egy debreceni ismerőse arról tájékoztatta: olyanok nevére kaptak választási értesítőt, akiknek soha semmi közük nem volt az ingatlanukhoz.

Egy újpesti társasházba hat, nevük alapján feltehetően arab származású embernek küldtek választási értesítőt. A címzetteket nyilván a postás sem tudta hova tenni, így azt a postaládák mellé tette. A borítékokról készült fényképet az egyik lakó megosztotta a Facebookon, ezért a helyi jegyző feljelentést tett a nyugdíjas hölggyel szemben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »