Sajtótermék kiadója Szentes fideszes polgármesterjelöltje

A Csongrád megyei közgyűlés tagjaként Gémes László is megszavazta dr. Kiss Attila mandátumának megvonását, azzal a Mágori Andrással együtt, aki most Makó-Újvároson indul fideszes képviselőjelöltnek. Gémes közben a Kurca TV-t működtető „Kurca-Völgye” Egyesület elnöke, de ez nem zavarja Mágorit.

Ismert: Mágori András 2018. november 6-án kezdeményezte az összeférhetetlenség vizsgálatát a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökénél, miszerint a Sándor Móricz Egyesület, melynek elnöke dr. Kiss Attila, médiatartalom-szolgáltatónak minősül a Makói Csípős működtetése miatt. A közgyűlés november 26-án megállapította az összeférhetetlenséget, hiszen az egyesület elnöki pozíciója összeférhetetlen a képviselői pozícióval. Ezt követően dr. Kiss Attila kérte a bíróságot a közgyűlési határozat felülvizsgálatáról. Először hatályon kívül helyezte a határozatot, ám másodjára már elutasította.

Ezt megszavazta Gémes László, Szegvár polgármestere is a megyei közgyűlés tagjaként.

Közben csendben lapított, mert ő maga is egy sajtótermék kiadója: a Kurca TV-t a „Kurca-Völgye” Egyesület adja ki.

Ennek az elnöke Gémes, ez a honlapjukon is fel van tüntetve:

Még azt sem lehe ráfogni, hogy a Kurca TV nem működne, hiszen az elmúlt napokban több videót is készítettek:

Vagyis Gémes ugyanúgy összeférhetetlen, azaz törvényt sért, ezért meg lehetne fosztani például szegvári polgármesterségétől. Hogy lehet így szentesi polgármesterjelölt?

Mágori András közben kettős mércét alkalmaz. Miközben megszavazta szülővárosának képviselő testületi társának a mandátum megvonását, Gémessel kapcsolatban már nem ilyen lelkes. Szórólapján megemlíti, hogy közel 10 éve a megyei közgyűlés tagja:

Írhatnánk arról, hogy az elmúlt években tett volna bármit Makó városáért. De neki mindössze két dologra futotta ennyi idő alatt:

  • kigolyózta a megyei testületből az egyik makói képviselőtársát, dr. Kiss Attilát.

  • Majd tavaly december közepén felszólította a makói fideszes városvezetést (a makói Fidesz alelnökeként), hogy váltsa le a városi főlevéltárost.

Ebben a történetben csak egy apróság hibádzott: a levéltár egy állami intézmény, főigazgatóval az élén. A makói városvezetésnek nincs jogi lehetősége arra, hogy eltávolítsa a levéltárost. Arról nem is beszélve, hogy ezt a javaslatát mivel indokolta.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink